ONTDEK JE KRACHT!

1 thema - 3 lessen, voor elke leeftijd

Yogalessen zijn altijd afgestemd op de belangstelling en beleving van de kinderen, leeftijdsafhankelijk. Plezier maken staat voorop, maar heel vaak, zit er in de les ook nog een onderliggende boodschap verwerkt, die al spelenderwijs dus aan de kinderen aangeboden wordt. Hoe werkt dat dan? Ik leg het je uit a.d.h.v. het thema winter, lees maar mee:

Lees meer »

Jouw persoonlijke weerbericht

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd en veranderd door Corona, oók voor kinderen. Des te belangrijker om eens stil te staan bij hoe het nou met JOU gaat? Hoe voel JIJ je vandaag? Daarom een leuke kinder- en tieneryogales; over emoties. 

Lees meer »

Gedachtenkracht

Ken jij de kracht van jouw gedachten? Wist je dat ze zeer krachtig zijn? Hoe vaker je dezelfde gedachten tegen jezelf zegt, hoe meer ze de waarheid worden voor jou en jouw gemoedstoestand beïnvloeden. 

Lees meer »

Tips voor het slapen gaan

Heel vaak hoor ik bij de kinderen in mijn yogalessen, dat ze moeite hebben met inslapen of moeilijk kunnen doorslapen. Ze zijn nog niet moe genoeg, of wel moe, maar het hoofd zit nog vol. Ze maken zich zorgen, piekeren of zijn nog druk bezig met alles wat er die dag is gebeurd. Kinderyoga biedt kinderen praktische tools om hier makkelijk snel mee aan de slag te gaan!

Lees meer »

Loslaten in de herfst!

Genieten jullie ook zo van alle mooie kleuren in de natuur? De herfst is één van de meest inspirerende thema's van het jaar, zoveel yoga lesmogelijkheden..... De natuur is in dit jaargetijde op haar mooist, ze maakt zich op voor de winter, voor rust, voor stilte. Dit doet de natuur door alles wat het niet meer nodig heeft los te laten, en zo ruimte te maken voor het nieuwe. Hoe vertalen we dit in een kinderyogales? Lees mee....

Lees meer »

Elke steen is uniek......net als jij!

Soms heeft een kinderyogales een thema, waarvan je denkt: hoe kun je daar een les over maken? De les over 'UNIEKE STENEN' is zo'n onderwerp. Geen enkele steen is namelijk hetzelfde, elke steen is uniek. De ene steen is glad en effen, de ander ruw en vlekkerig. Sommige stenen zijn mooi rond of gestroomlijnd, andere weer gescheurd, maar vol glinstering. En elke steen is precies goed zoals het is, niet perfect, maar toch mooi. Net als jij: ook niet perfect, maar helemaal goed zoals je bent!         En dat is nou precies een mooi onderwerp voor een kinderyogales. Kijk maar eens hoe dan:

Lees meer »