Kinderyoga is bewustwording, géen spel of avontuur

Kinderyoga is een combinatie van yogaoefeningen en spelvormen, afgestemd op de belevingswereld en leeftijd van het kind, waarin plezier beleven voorop staat. Yoga betekent letterlijk 'verbinden'. Het staat voor het in balans brengen van lichaam en geest, dus eigenlijk in verbinding komen met jezelf, maar ook met anderen en onze omgeving. Hierdoor kom je lekkerder in je vel te zitten.

Lees meer »

Prentenboeken in de kinderyogales

In het hele land zijn weer diverse activiteiten georganiseerd rondom de Nationale Voorleesdagen, ter stimulering van het (voor-)lezen voor kinderen en bevordering van hun woordenschat. Maar wist je dat prentenboeken ook erg geschikt zijn in kinderyogalessen? Waarom dit zo is en op welke manier boeken toegepast worden in onze yogalessen lees je hier.

Lees meer »

1 thema - 3 lessen, voor elke leeftijd

Yogalessen zijn altijd afgestemd op de belangstelling en beleving van de kinderen, leeftijdsafhankelijk. Plezier maken staat voorop, maar heel vaak, zit er in de les ook nog een onderliggende boodschap verwerkt, die al spelenderwijs dus aan de kinderen aangeboden wordt. Hoe werkt dat dan? Ik leg het je uit a.d.h.v. het thema winter, lees maar mee:

Lees meer »

Jouw persoonlijke weerbericht

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd en veranderd door Corona, oók voor kinderen. Des te belangrijker om eens stil te staan bij hoe het nou met JOU gaat? Hoe voel JIJ je vandaag? Daarom een leuke kinder- en tieneryogales; over emoties. 

Lees meer »

Gedachtenkracht

Ken jij de kracht van jouw gedachten? Wist je dat ze zeer krachtig zijn? Hoe vaker je dezelfde gedachten tegen jezelf zegt, hoe meer ze de waarheid worden voor jou en jouw gemoedstoestand beïnvloeden. 

Lees meer »