Mijn naam is Marinka Michielsen en naast docente bij de Hartjesboom, ben ik vooral trotse moeder van 3 kinderen, die inmiddels al langer zijn als ik. Ruim 25 jaar beoefen ik diverse vormen van yoga, waaronder power-, mindfulness- en hatha/vinyasa yoga. Hierdoor heb ik zelf mogen ervaren wat de uitwerking voor mij is: een rustmoment tijdens hectische weken in onze veeleisende maatschappij. Een uurtje in de week niks moeten en het hoofd leegmaken. Het heeft mij door de jaren heen meer balans gegeven in het dagelijks leven, meer zelfvertrouwen en -acceptatie.

 

Dat ik dit nu kan doorgeven aan kinderen, is heel bijzonder om te mogen doen. Begin 2016 heb ik de docentenopleiding holistische kinderyoga afgerond, bij opleidingscentrum Arterre in Nijmegen. Tijdens deze opleiding zijn diverse onderwerpen en technieken aan bod gekomen, die ik thuis al langer gebruikte bij mijn eigen (hoogsensitieve) kinderen. Ook mijn creativiteit kan ik helemaal kwijt in de lessen, alles valt in kinderyoga samen!

 

Juist mijn eigen hooggevoeligheid, kan ik tijdens de lessen als mijn kracht inzetten. Daardoor ben ik in staat de kinderen goed aan te voelen en hierop in te spelen. Heel graag wil ik ze laten ervaren dat zij ook zélf hun eigen kracht mogen ontdekken en dat ze helemaal mogen zijn, zoals ze zijn! Voortdurend zal ik nog extra cursussen en bijscholingen volgen, om me te blijven verdiepen in diverse richtingen binnen de kinderyoga.

 

De Hartjesboom geeft yogalessen vanuit het hart, met de voeten stevig op de grond. Hier leren kinderen ook zelf te leven vanuit het gevoel, vanuit hun hart. Tegelijkertijd krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, een grotere zelfbewustwording en ontdekken ze hun eigen kracht, waardoor ze sterker in de wereld staan, met de voeten stevig in de grond. Ik vind het heel fijn om dit besef mee te mogen geven aan de kinderen, het is iets waar ze voor de rest van hun leven op terug kunnen vallen.

 

2016: Docentenopleiding Holistische Kinderyoga - opleidingscentrum Arterre

2016: Bijscholing Yoga voor hoogsensitieve kinderen en Yoga bij hyperactiviteit en autisme - opleidingscentrum Arterre

2017: Training Yoga voor Tieners - Kidsyoga (Femmy Brug)

2019: Training Yoga Nidra voor kinderen en tieners - Kidsyoga (Femmy Brug)

2021: Bijscholing Mindful Teens - opleidingscentrum Arterre

2021: EindExamenYoga Trainer