Vrij en blij met kleuteryoga!

Kleuters zijn op ontdekking in de wereld om hen heen, ze zijn heel actief en beweeglijk. Naast alle inspanning en prikkels die ze opdoen, hebben ze ook rust en ontspanning nodig om alle indrukken te kunnen verwerken. Dit werkt niet door ze voor de tv te zetten. Bij kleuteryoga worden inspanning en ontspanning afwisselend aangeboden, het brengt een kleuter in balans. Ze ontdekken er hun eigen ik, hun eigen lijf en komen zo meer in contact met zichzelf.

 

Al spelenderwijs (m.b.v. liedjes, versjes, verhaaltjes) komen thema's aan bod, die de fantasie van de kleuters prikkelen. Denk bv. aan een kabouterles, natuurelementen (seizoenen), maar ook prentenboeken zijn fijne inspiratiebronnen. Er is veel herhaling, waardoor herkenbaar voor kinderen en het hen zodoende een veilig gevoel geeft. Kleuteryoga  is spelen met leeftijdsgenootjes, zonder prestatiedruk! 

 

Bij kleuteryoga werken we aan:

o  Bewegen, spelen en ontdekken met leeftijdsgenoten en samenwerking

o  Goede motoriek en lichaamshouding én 'n goede weerstand

Zelfvertrouwen en bevordering eigenwaarde (dmv ademhaling, zintuigen- en massagespelletjes)

o  Concentratie en emotionele groei

o  Ontwikkelen van de ademhaling

o  Leren ontspannen en vertrouwd raken met zichzelf

o  Bevordering van de verbeelding en creativiteit, zich leren uiten

 

Momenteel is er geen aparte kleuteryoga groep. De jongsten kunnen vanaf 5 jaar meedoen met de kinderyoga groep op maandagmiddag. (zie lesrooster)