Sterk en in balans met tieneryoga!

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar  en wil je sterk en in balans in het leven staan? Werken aan je zelfvertrouwen en in een gezellige groep tieners wekelijks actief én ontspannend bezig zijn? Kom dan eens kennismaken met tieneryoga!

Positieve effecten van tieneryoga:

o   Balans: lekkerder in je vel komen, je leert je eigen grenzen kennen en aan te geven

o   Kracht: versterk je spieren en versoepel je lijf, maar voel je ook mentaal sterker

o   Concentratie: fijn op school tijdens toetsen en presentaties

o   Beter slapen: leer oefeningen die je makkelijk thuis kunt toepassen

o   Meer energie: dit straal je uit en hierdoor kun je steeds beter omgaan met je emoties

o   Zelfvertrouwen: door zelfbewustwording en -acceptatie voel je je zekerder

o   Rust: even niks moeten, lichaam én hoofd leren ontspannen

Wil je leren hoe je zelf tot rust kunt komen, even jezelf helemaal opladen? Yoga kan hierbij helpen. 
Yoga is geen wedstrijd, maar je doet het voor jezelf. Je lijf wordt er sterk en soepel van en tegelijkertijd leer jij je beter te concentreren en je hoofd leeg te maken, te ontspannen. Daar krijg je nieuwe energie van. Lessen met oefeningen die je ook gemakkelijk thuis of op school kan toepassen. Laat alles om je heen van je afglijden: je mag een uur lang helemaal jezelf zijn; een heerlijk rustmoment in de week. Ontdek jouw eigen kracht!

 

Een tieneryoga les is opgebouwd rondom een thema, passend bij de leeftijd van tieners. Denk aan: zelfvertrouwen, moed, concentratie, chakra’s, loslaten, seizoenen, natuur e.d..

De lessen zijn minder speels als bij de kinderyoga, de nadruk ligt meer op de uitvoering en achtergrond van de houdingen. Die doe je alleen, maar soms ook samen. Vaak een serie op muziek, zodat er een echte flow ontstaat. Verder komen er ademhalingsoefeningen, mindfulness, massage en ontspanning aan bod. Erg afwisselend dus, vooral praktisch toegepast: de oefeningen uit de les zijn gemakkelijk thuis of op school toepasbaar. Je hebt er dus direct iets aan.

We passen de lessen aan op jullie wensen en interesses.

 

Voor tieners verandert er veel: je lijf, een nieuwe school en klasgenoten met alles wat daarbij hoort. Je kunt soms het gevoel hebben dat er constant veel van je wordt verwacht en dat je maar moet presteren: thuis, bij vrienden, op school en op de sportclub. Yoga leert je weer je balans te vinden fysiek, mentaal en emotioneel ........gewoon in jezelf!