Tips voor het slapen gaan

Heel vaak hoor ik bij de kinderen in mijn yogalessen, dat ze moeite hebben met inslapen of moeilijk kunnen doorslapen. Ze zijn nog niet moe genoeg, of wel moe, maar het hoofd zit nog vol. Ze maken zich zorgen, piekeren of zijn nog druk bezig met alles wat er die dag is gebeurd. Kinderyoga biedt kinderen praktische tools om hier makkelijk snel mee aan de slag te gaan!

 

 

Bij kinderyoga leer je onder andere: ademhalingsoefeningen, visualisatie- en meditatie technieken en leer je jouw lijf te vóelen. Hierdoor voel je beter aan wat goed voor jou is en wat niet. Als je dit langere tijd doet, zul je dat steeds vaker gaan merken, ook thuis en op school.

Belangrijk bij het slapengaan is je lijf hierop voor te bereiden, maak er een ritueel van, je lijf went er dan aan. Dit ritueel is voor iedereen anders, hieronder volgen enkele mogelijkheden. Probeer het uit en gebruik wat voor jouw kind werkt!

  • een half uur voor het slapen gaan álle schermen uit (tv, laptop, telefoon enz.)
  • doe iets waarvan je kind rustig wordt (lezen, puzzelen, iets drinken, muziek maken, tekenen.....)
  • sluit met je kind de dag af (héél belangrijk voor hooggevoelige kinderen): praten, dagboekje, dankbaarheidsboekje enz.
  • ga naar bed en maak je hoofd én lijf rustig: masseer je voeten (evt. met lavendelolie), bodyscan, yogahoudingen zoals bv de maandans, ademhalingsoefeningen, visualisatie/meditatie voor kinderen of yoga nidra oefening.
  • verder: gebruik essentiele olieën om rustig te kunnen slapen (bv lavendelolie), of edelstenen

Mocht je uitgebreidere informatie of tips willen nav dit artikel, neem dan gerust contact op, dan kijk ik hoe ik jou en je kind hiermee kan helpen. 

Ik hoor echt van de kinderen in de lessen, dat ze zelf regelmatig technieken thuis of op school toepassen. Dat is het mooie van kinderyoga, als je kind dit regelmatig en wat langer doet, ervaart hij/zij zelf wat yoga doet en gaan ze het vanzelf inzetten als de behoefte er is. Dit kan nu zijn, of later in hun leven! 

Spreekt je dit aan? Je kind is altijd welkom voor een gratis proefles om het zelf te ervaren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.