Elke steen is uniek......net als jij!

Soms heeft een kinderyogales een thema, waarvan je denkt: hoe kun je daar een les over maken? De les over 'UNIEKE STENEN' is zo'n onderwerp. Geen enkele steen is namelijk hetzelfde, elke steen is uniek. De ene steen is glad en effen, de ander ruw en vlekkerig. Sommige stenen zijn mooi rond of gestroomlijnd, andere weer gescheurd, maar vol glinstering. En elke steen is precies goed zoals het is, niet perfect, maar toch mooi. Net als jij: ook niet perfect, maar helemaal goed zoals je bent!         En dat is nou precies een mooi onderwerp voor een kinderyogales. Kijk maar eens hoe dan:

De les startten we met een aandachtsoefening; we bekeken allerlei soorten stenen, om zo te kunnen zien, dat ze allemaal anders zijn, uniek zijn. Vervolgens koos elk kind één steen uit, waarop een krachtwoord werd geschreven, iets wat ze op dit moment kunnen gebruiken, deze steen wordt later zijn/haar krachtsteen. Gevolgd door het stenenspel: 1 kind ligt op de buik met de ogen gesloten en de rest legt voorzichtig stenen op het kind. Hij/zij mag raden hoeveel stenen er neergelegd worden. Dit spel is goed voor concentratie, lichaamsbewustzijn en vertrouwen bij de kinderen, maar is vooral heel leuk.

Na de opwarming, waarbij we tussen, op en over de yogadots (cirkels op de grond) op verschillende manieren bewogen, deden we eerst een aardegroet. Een groet om de aarde te bedanken voor alle mooie stenen. Hierna is iedereen goed los en opgewarmd. Met de jongere kinderen maakten we vervolgens een bergtocht, op zoek naar mooie stenen en de tieners deden een fijne flow, met de aandacht op 'het goede in jezelf'.

Zoals elke les werd er nog een ademoefening met de eigen steen gedaan en in duo's de oefening met de magneetstenen. Zo snel alweer tijd voor de afbouw naar de eindontspanning: deze keer een fijne visualisatie over de stenengrot. Een plek waar je altijd heen kunt gaan in je hoofd, als jij dit nodig hebt. Een fijne plek, waar jij je helemaal stil en veilig kunt voelen.

Ter afsluiting mocht de eigen steen nog mooi beschilderd worden, zodat het echt jouw eigen krachtsteen wordt! Deze helpt je eraan te herinneren dat jij uniek bent, en helemaal goed zoals je bent!

Ik gebruik vaak elementen en materialen uit de natuur in de yogalessen: eenvoudig, maar zo mooi. Verbinding met de natuur geeft rust, ontspanning en zorgt ook voor verbinding met jezelf. Hierover lees je een andere keer meer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.