"Ik ben blij met mij!"

Hoe Kikker ons leert om blij te zijn met ons zelf! Dat we allemaal ergens goed in zijn. Als je kinderen dan zo ziet groeien en glunderen van complimenten van anderen, ben ik heel dankbaar dat ik ze dit mag laten ervaren. Dat zijn kleine bouwsteentjes voor de rest van hun leven.

Regelmatig is een kinderyogales gebaseerd op een prentenboek; zo ook deze week over 'Kikker is Kikker' van Max Velthuis. Een mooi verhaal over Kikker, die wat verdrietig is, omdat hij niet alles kan, wat andere dieren allemaal kunnen. Tot hij ontdekt, dat iedereen wel ergens goed in is en dat hij blij is om Kikker te zijn.

Naast de basis ingrediënten voor elke kinderyogales (houdingen, adem, ontspanning, plezier, balans), probeer ik altijd nog een onderliggende boodschap mee te geven aan kinderen, dat gaat met dit boek heel goed. Dus naast bijpassende yogahoudingen, gingen we deze week ook in een kring zitten. Degene die Kikker op schoot had, mocht complimenten in ontvangst nemen van de anderen. Dat is nog niet zo gemakkelijk (zowel het geven als het ontvangen), maar zo bijzonder deze les. Het verbaasde me hoe serieus iedereen dit deed en wat voor mooie complimenten er heen en weer vlogen. En als je elk kind dan zo ziet glunderen en groeien bij hun complimenten, dan ben ik heel blij. Blij dat dit kan met elkaar, dat ze dit durven en mogen ervaren!

Ook leerden we van Kikker om heel goed stil te zitten (mindfulness oefening); Kikker kan heel goed stilzitten, wel opmerken wat er om hem heen gebeurt, maar er niet direct op reageren. Hij ademt en zit stil. Een hele goede oefening voor kinderen. Op deze manier ervaren ze zelf wat dit met hen doet en wanneer ze dit kunnen toepassen, thuis of op school.

Zoals elke les sloten we ook deze week af met een creatieve opdracht: jezelf tekenen en de affirmatie van deze les inkleuren "Ik ben blij met mij!" De ontvangen complimenten werden er omheen geschreven, zodat het een fijne tekening wordt om te bewaren en je weer te herinneren en dit gevoel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.