Just be you, yoga voor jongeren!

 

Ben jij te oud voor tieneryoga, maar voel je je ook nog niet thuis bij volwassen yoga? Dan is deze yogales misschien wél iets voor jou! Een uurtje lekker fysiek bezig zijn, terwijl je ook nog eens werkt aan jezelf en vervolgens helemaal chill naar huis gaat. En dat in een fijne sfeer in 'n klein groepje, waar het gewoon gezellig is en zeker niet zweverig.

 

Van jongeren wordt er veel verwacht tegenwoordig: prestatiedruk op school en misschien ook daarbuiten, competitie bij sporten, je sociale contacten bijhouden, verwachtingen van thuis, terwijl er om je heen negativiteit heerst en we in een onzekere tijd leven. Niet gek dus dat het soms chaos kan zijn in je hoofd of lijf. 

 

Waarom yoga voor jongeren?:

 • je versterkt jouw lijf (spierkracht en flexibiliteit) én jouw mentale zelf en vergroot je afweersysteem
 • je leert jouw grenzen kennen en aangeven, waardoor je zelfvertrouwen groeit
 • ontspanning bereiken door inspanning, ook thuis zul je beter kunnen slapen
 • verhoog jouw concentratie: fijn voor thuis én op school en leer beter met stress om te gaan
 • leer rustig te blijven in alle drukte en beter controle te houden, krijg rust in je lijf én hoofd
 • beter omgaan met emoties en hectiek om je heen, makkelijker bij jezelf te blijven
 • leer dat je goed bent zoals je bent, kom lekkerder in je vel zitten

 

Hoe ziet een yogales eruit:

 • intro en warming up
 • yogahoudingen: vaak in een flow (soms ook op muziek)
 • ademoefening / mindfulness / concentratie / balans
 • afbouw en ontspanning dmv visualisatie, bodyscan of yoga nidra

Een les is afwisselend opgebouwd a.d.h.v. een thema dat bij jou past, met o.a. ook thema's uit de training Stress de Baas.  Bv: aandacht, loslaten, zelfvertrouwen, veerkracht, emoties, zon, krachtdieren, vriendschap, samenwerking. Je krijgt eenvoudige tools aangereikt, die direct in de praktijk toe passen zijn, dus je hebt er meteen wat aan.

Ik speel graag in op wat er op dat moment bij jullie leeft, waar hebben jullie behoefte aan? Daar gaan we mee aan de slag.

 

Belangrijk: er móet niks tijdens deze yogales, het enige wat er gevraagd wordt is respect voor jezelf en de anderen. Het is echt een uurtje tijd voor jezelf, zonder verwachtingen, prestatiedruk of competitie. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of heel lenig te zijn, echt iedereen kan meedoen. Iedereen mag hier helemaal zichzelf zijn en op zijn of haar eigen manier meedoen, voel je welkom. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van yoga: veel BN-ers, topsporters en zelfs in het leger wordt yoga gegeven.

Deze les start bij genoeg animo, 1x per maand, dus heb je interesse, laat het me weten! Ook leuk om samen met een paar vriendinnen een yogagroepje te vormen, ik denk graag met jullie mee.

Kom zelf ontdekken wat het voor jou doet!