ONTDEK JE KRACHT!

Vrij en blij met kleuteryoga!

Kleuters zijn op ontdekking in de wereld om hen heen, ze zijn heel actief en beweeglijk. Naast alle inspanning en prikkels die ze opdoen, hebben ze ook rust en ontspanning nodig om alle indrukken te kunnen verwerken. Dit werkt niet door ze voor de tv te zetten. Bij kleuteryoga worden inspanning en ontspanning afwisselend aangeboden, het brengt een kleuter in balans. Ze ontdekken er hun eigen ik, hun eigen lijf en komen zo meer in contact met zichzelf.

 

Al spelenderwijs (m.b.v. liedjes, versjes, verhaaltjes) komen thema's aan bod, die de fantasie van de kleuters prikkelen. Denk bv. aan een kabouterles, natuurelementen (seizoenen), maar ook prentenboeken zijn fijne inspiratiebronnen. Er is veel herhaling, waardoor herkenbaar voor kinderen en het hen zodoende een veilig gevoel geeft. Kleuteryoga  is spelen met leeftijdsgenootjes, zonder prestatiedruk! 

 

Bij kleuteryoga werken we aan:

o  Bewegen, spelen en ontdekken met leeftijdsgenoten en samenwerking

o  Goede motoriek en lichaamshouding én 'n goede weerstand

Zelfvertrouwen en bevordering eigenwaarde (dmv ademhaling, zintuigen- en massagespelletjes)

o  Concentratie en emotionele groei

o  Ontwikkelen van de ademhaling

o  Leren ontspannen en vertrouwd raken met zichzelf

o  Bevordering van de verbeelding en creativiteit, zich leren uiten

 

Lesblok yoga voor de jongsten: 4-6 jaar (groep 1-3): op dinsdag van 15:45-16:30u. Een leuke manier voor je kind om kennis te maken met yoga. Kleuteryoga wordt aangeboden als een lesblok van 5 lessen, tussen 2 schoolvakanties in. Hierna beslis je zelf of je kind een volgend lesblok weer mee wil doen. Zodoende is het mogelijk om eenmalig een lesblok mee te doen, of het hele jaar door als je meer continuïteit wilt voor je kind. Heb je interesse in kleuteryoga, neem dan zeker contact op, om op de hoogte gehouden te kunnen worden van de volgende startdatum. (geplande startdata: 25 januair, 15 februari) Eveneens worden er ouder/kind yoga workshops georganiseerd voor kleuters, zodat je samen met je kleuter kunt ervaren hoe een kleuteryogales er uit ziet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je graag persoonlijk als eerste op de hoogte gehouden wilt worden.